tan tin tan tin

tan tin tan tin
Setiap Cerita ..Setiap Coretan .. Setiap Idea .. Setiap Luahan .. Setiap Lontaran .. Setiap Ilmu .. Setiap Maklumat .. Kita Berkongsi Bersama Di Sini :D

Friday, December 31, 2010

:: keBUKIT MALAWATIan II ::

salam... 


blog neh just nak sambong citer time aku survey tmpt rituh.. tmpt sjrh yg ad kt area bkt mlawati .. tok FYP aku ... 
aku tk tau lahh pulak kan yg ayah aku masih lg nak carik tmpt2 sjrh n nak bwk aku kt tmpt2 tuh... kire tlg aku jgk lahh...


ye lahh ... cam neh..nak dijadikan citer lahh... aku balik kg jumaat lepas.. balik2 tuh sampai kuala selangor dlm kol 3 lbh ... kire awal lahh jgk.. selalu nye dkt asar lahh jgk bru sampai kuala.. then sampai2 je kuala... mcm bese lahh mesti ajak ayah nyinggah masjid jap kat kuala tuh...huhu...masjid yg betol2 kat lereng bukit tuh ha... ye lahh... nak solat zuhur kan... tkkn lahh aku nak solat kat dlm tren kan.. tkpon dlm bas yg gila laju tuh ha... tk pasal2 tk khusyuk kang ak punya solat haaaa.... 


ok.. da selesai solat... aku nak ajk ayah aku jap p tesco... tapi len tmpt plak yg ayah aku pegi... ayah p bwk kitorg g survey tanjong keramat .. kubu belanda .. n makam anak dara ..telage tujuh... 
wahh.... carik pnya carik rupe nye nak pegi tmpat tuh kena pusing dulu lahh ... bkn kt bkt mlwati.. haaa...bleh thn gk r jaoh nye... huhu ... tuh pon ayah igt2 lupa da tmpt nye tuh.. tp ayh nak gak carik...ngeee... thnxz ayah.. tlg diha.... sayang ayah!! ;) 


time p tanjong keramat tuh mmg betol2 letih lahh .. mane tak nye.. nak mendaki bukit berbaju kurung haaaaa...... aku ngn mak aku dok mndaki brbju kurung...huhu ... mmg ssah lahh nak grak kan...kalau pkai suar baru lahh betol2 best daki tuh... mane tak nye... aku ngn mak aku kat blkg haaa... ayah ngn adik kmbr aku da kt dpn sane haaa.... tak aci r cm tuh kan.... kitorg lmbt...ngek!...


pape pon mmg best lahhh ... terase puas gk lahhh .... walaupon jalan2 kat sane dgn brbaju kurung.. hahaha... :D


neh aku selitkan sikit lahh pic yg aku ambek time kitorg jalan2 kat sane :- 




telaga tujuh..:D



kubu belanda ... 


tanjong keramat ...


makam anak dara...












abeh modal tok taip daaaaa...... 
bye...

Sunday, December 12, 2010

:: keBUKIT MALAWATIan ::

assalamualaikum ..


sebenarnye aku nak citer semalam..tp da letih sgt kan... mane tak nye dok daki turun bukit .. adeii...konon nk wt research...ngeee... ditemani mak..ayah.. n adek kembar ku yg chomel chomel tuh !! haha.. :D .. 


letih tuh mmg letih lahh weh... tp hasil mmg best gile lahh.. cume tk dpt nak survey sume tempat..kalau nak survey sume tempat nek tgok sume tinggalan sejarah yg ada mmg tk cukop lahh sehari kan... neh pon dpt ambek sikit je pic tinggalan sejarah yg ada.. tuh pon yg kira dekat dekat jgk lahh... huhu... 


nak dikatakan lahh time g sane..kitorg nek lahh trem yg cam ala ala keretapi tuh... mmg cm nmpk lwk tp seronok lahh !! lg2 kalau dpt g ngn fmly.. BAHAGIA sangat !! ;D ... sampai2 kat atas mak datok !! pnye lahh banyak makhluk2 berekor panjang atau dikenali sebgai MONKEY !! bak kata ayah aku... huhu ... dorg pantang betol kalau nmpak ad org pgang mknn.. abeh dikjar nye lahhh .... so..jge2 lahhh ... haha... 


kat bkt malawati tuh kalau nak citer sume sejarah2 yg ada mmg tk cukop lahh kn kt sini... trlalu byk lahhh ... letih weh... nak tau sila dtg ke sana ya !!..sume citer2 korg leh tau kat muzium malawati .. masok free je wehh... so,tkyh rsau lahh... yg kne byr cume time nk nek trem tuh jer.. tuh pon tok dewasa RM3 je.. kanak2 free... n kalau nak tau misteri2 kt sane pon ad jgk....heeeeee.... :D ...



antara pic yg diambil :D





me & si kembar !! ;D
comel comel kan ? haha













antara tinggalan sejarah yg sempat aku ambek pic nyer..
mcm meriam.. batu hampar..busut malawati..tangga seratus..masjid lame yg ad kt bkt malawati tuh.. n byk lg lahh.. :D






mmg best lahhh ... belom ckop tmpat nak survey tp InsyaAllah kalau tkde pape hal akn dtg lg ke sane...:D





p/s : segala kenangan berkemungkinan akan meninggalkan kesan yg mendalam dalam diri kita ... ;D 

jumpa dlm entry yg seteros nye ... daaaaaa





Thursday, December 9, 2010

:: citer citer aku ::

Assalamualaikum ...
saje saje menconteng conteng disini .. sambil2 dgr lgu sahabat by aizat .. sambil sambil nak hilangkan kestressan .. :D


nak tau aku neh orang yg cm mane?? akan di listkan info2 pasal aku dibawah ye .. haha 


---------------------------------------------------------------


citer 1
nama aku madihah .. tapi mmber2 biase panggil aku madie saja ..sebab dorg tau aku tak suka kalau dorg panggil aku DIEHA..betol betol tak suka .. so korg pggl aku madie okeh ! ;D tq..


citer 2
aku suka makan !! yah ! sangat sangat menyukainya .. haha ..paling suka mkn masakan yg mak aku masak lahhh beb !! ohh !! maveles!! tiada tandingannya lahhh.. tiada pilihan laen .. hnya mskn ibu ku yg bole mmbuatkan aku angau selama 40hari... lalala :P..

citer 3
aku suka teh o ais laici !! kira tahap hantu lahh suka nye tuh ..mcm mane aku leh ter FALLING IN LOVE erk dgn teh o ais laici neh ?? ntah ? aku pon tak tau ... tp kan? kan? korg leh try lahh kalau nak tau ap rase teh o ais laici tuh kan .. MANTAP SEHHHHHHHH !! hehe

citer 4
aku suka MUSIC !! suka nyanyi .. dgr lagu .. everything about music.. sgt2 minat lahh .. jenis lagu yg dminati adalah kearah INDIE INDIE punye lagu .. sbb lagu2 dorg betol2 menjiwai hati aku .. haha..

citer 5
sangat suka tengok orang yang mahir bermain dgn gitar ! mereka sangat COOL lahh !! .. ;) tapi kan kan kan ?? aku pulak dikategorikan sebagai GITAR KAYU! hah.. apakah itu gitar kayu ?? tuh pepatah aku lahh kan.. yg bermaksod.. tak reti langsung maen gitar lahhh !! hahaha... ngek ngek .. jujur beb ! ... takpe lahh .. aku men je lahh gitar maenan adek aku yg da tk rupe gitar da.. (mklum lah zaman adek aku umo 3 4 tahon cm tuh lahh pnya gitar..skrg beliau suda berumor 17tahon..huhu .. sadis! )

citer 6
nak tau tak ... haaa...tknak tau suda ? tak yah ambek tau kan... teringat lahh pulak dulu2 time aku sekola rendah .. haaa ... sangat sangat BUDAK BAEK lahh aku .. huhu ... dulu aku mmg jenis berkawan ngn dak laki .. dr taski lagi tuh haaa.. so,time skola lhh kan... sekola ptg.. ataupon SRA .. haaa... balik skola sepatotnye teros balik umah lahh kan... neh tak... sebok p maen2 dulu lahhh .. nyorok2 lahh .. kejar kejar lahh .. paling best panjat pokok pelam p petik buah pelam haaaa yang ad kat sekola tuh... berdiri dirilahh haaa kat atas bumbung garaj beskal tuh..wahh !! dulu saya sangat BAEK lahh .. ngeeee .. n balik umah nak dkt2 maghrib tuh haaa... baru lahh sampai umah .. naseb lahh mak ngn ayah jenis sporting .. nak marah pon tak bole jgk .. sbb aku balik lmbt pon bkn p mrewang mane2 pon..jz lepak kt sekola je haaa .. n mak ayah aku pon da tau da perngai aku neh mcm mane.. mklom lahh ... BUDAK BAEK kan... haha ... pape pon smpai umah gtau lahh kan ap yg aku ngn mmbr aku wt kt sekola.. baru lahh dorg sedap sikit hati kan ;) dulu time budak2 mesti lahh agk lurus sikit kan... HAHA 

citer 7
lebih selesa br tshirt .. jeans .. tudung n sandle or selipar .. aku tak suka yg ala.. menyemakkn .. simple2 aja suda.. n jarang2 lahh aku nak pakai ala2 GADIS gitu .. nanti sah2 jadi bahan pnya lahh ngn mmber2 aku.. kalau aku dress up ala2 GADIS kan haaa ... tak suka tak suka... huhu .. dorg2 pon da tau citarasa aku jenis yg cm mane .. mybe ada yg kate .. heeee .. tak up to date lagsong lahh minah neh ... takde class gitu .. ahh !! p bawak balik kampong lahh class kau tuh !! ada aku kesah ?? suka hati aku lahh bhaii .. duet duet aku .. badan badan aku .. haha

citer 8
jenis kepala batu..keras kepala..hati batu..hati kering.. hati kayu .. hah ! pape je lahh yg berkaitan ... aku tak tau nape prgai aku jnis cm neh .. mybe sebab aku anak sulung kot..so, aku ada tanggongjawab sendiri .. n aku adalah sangat2 ego..ego ap ? tak suka aku dipijak .. ditindas.. lagi2 for kaum yg sejenis ngn aku .. korg2 jgn lahh sng2 je letakkn maruah korg dibwh.. aku bkn nak mengajar .. tp fikir lahh .. same2 fikir .. mane baek mane buruk .. sebab tuh lahh aku da lali da kalau ad yg ckp aku ego .. ego bersebab tak menjadi masalah kan ?? so... fikir fikirkanlahh ..

citer 9
jenis yg tak kesah utk berkawan .. tapi dlm masa yg same.. aku tgok jgk mcm mane dorg2 tuh ... aha... nak berkawan kena pandai memilih beb ! tuh penting weh .. kang tak pasal2 abeh korg.. tak sume manusia kat dunia neh baek.. jadi baek berjage2 sebelom terkena.. *yah ! sebagai peringatan bersama* aku kadang hu ha hu ha gk ngn member2... tpi tuh lahhh kena berhati2 n berjge2..tk sume mmber aku hu ha hu ha ... jenis yg tak sekeple ngn kita tk bole gk .. jadi carik lahh member2 yg sekepla ngn kita..yg bole sama2 memahami ... utk kebaikn bersama kan ...;D

citer 10
suka gadoh gadoh ngn adek adek aku .. lagi2 time aku balik kg.. hah !.. mmg bising lahh umah tuh .. adk bradik ad 4org jerk weh .. tp riuh nya cm adek bradek ad 12org..haha..bese lahhh .. baru lahh meriah kan kan ?? mak ayah takde lahh rase senyap je bosan je ... haha.. dgr sore2 ank gadoh2 neh...huhu ... *tapi kalau hari hari mau kena pelangkung gk kan haaaaa...memekak je..bingit gk lahhh ...huhu..sory mak ayh...;P* tapi kan... paling best adalah menyakat MAK aku ... haha ...*jahat jahat! HAHA* suka ngusik mak sebab bila ktorg ngusik.. mak suka membebel.. mak marah tp mcm tak marah ... tuh yg kami suka tuh ngusik mak... mak !! SAYANG MAK ;D .. kdg2 tuh smpai maen kjar2 dsbbkn geram ngn ktorg...hah... ap lg... lariiiiiiiiiii lahhh ktorg... huhu.. kalau tak puas hati gk.. yah ! terima lahhh tendangan atau tumbukan jurusan ke 88 dr mak aku ... HAHA ...tk dpt lari lahh beb !....huhu.... tapi ktorg ibrat gurau2 cm tuh lahh .. sbb tuh lahh ad pape je msti cter ngn mak... pape pon MAK!! mak memang otai rumah lahhh !! sporting sempoi !! TERBAEK lahhh !! sayang mak ketat ketat lahhh !! muahh muahh ;D 


sbnr nye ade byk lg yg aku tak citer lg... next post akn disambong lagi erk .. disebab kan kedua2 tgn neh suda letih utk menjalankan tugas mereka ..so.. aku stop lahh setakat neh saja ... jmpe next post okeh !! 
daaaaaaaaa .... 
vromm vrommm ngenggggggg ...... ^^v

Wednesday, December 8, 2010

:: dari ADAM kepada HAWA ::

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ! ..

Ku coretkan bicara buatmu Hawa... semoga kehadiran warkah ini tidak akan mengocak kedamaian dan ketenangan dihatimu saat ini.

Hawa...

Kesedihan menyelubungi hati ini... ke mana hilangnya sopan santun dan rasa hormatmu terhadapku? kalau dulu, untuk mengungkapkan sebaris kata di hadapan ku sekalipun, kau hanya menundukkan pandanganmu dan menyusun kata kata yang sebaiknya dan teratur yang mungkin. Namun hari ini, suatu kebiasaan jika apa yang ku perhatikan malumu kian lenyap! Antara kita seolah olah tiada lagi hijab yang menghalang dan bisa menyapaku tanpa segan silu... Malu itu selayaknya kau punyai, tetapi apa yang terjadi kini?

Hawa...

Apa yang amat membimbangkan aku, keadaan ini bisa menjadikan kita makin hampir dan mengetepikan tuntutan atau perintah Allah. Pergaulan yang ku kira begitu tidak wajar antara muslimin dan muslimat meletakkan aku dalam kekalutan perasaan, terlalu bimbang kiranya suatu hari nanti menjadi kebiasaan jika dilihat kaummu dan kaumku bisa seiringan tanpa ada batasnya lagi...

Hawa...

mengapa tidak kau semaikan rasa malu itu dalam hatimu? Mengapa Hawa yang ku kenali kini, tidak lagi selembut dulu. Tutur kata yang petah,alunan suara yang lantang, mengheret ku dlam kesedihan berpanjangan... kau bisa ku samakan dengan teman temanku yang lain, dan... jika keadaan begini berterusan, suatu hari nanti, Hawa menguasai dunia dan Adam adalah penyerinya sahaja. Dulu... ku sanjung tinggi peradabanmu Hawa, kiranya dibanding dengan kaummu di luar sana. tapi kini, kepercayaanku kian luntur tatkala ku lihat batas batasmu kian runtuh dan sedarlah Hawa, dirimu adalah wanita yang menyimpan setinggi tinggi maruah. Lantaran itu... usah terlalu ghairah denganku kaum Adam dan kita punyai benteng yang teguh... jangan diroboh....

Hawa...

Fahamilah... ku tak ingin kau terlalu menonjol diri, kerana bagiku Hawa adalah sebutir mutiara yang terlalu mahal harganya. Bayangkanlah Hawa, andainya pergaulan di luar tuntutan ini melahirkan generasi yang jauh terpesong dari keredhaan Nya. Terus terang ku katakan duhai Hawa... bukan keramahanmu yang kupinta, bukan pula sapaanmu yang menggembirakan diriku... tetapi mengertilah wahai Hawa, ku mahu kau memelihara kesopananmu dan maruahmu jangan kau persendakan...

Hawa...

Jika kita tersua tundukkanlah pandanganmu, perlahankan suaramu dan usahlah kau terlalu tampilkan diri meskipun naluri kita yang sebenarnya memerlukan. Ingatlah Hawa... batas batas pergaulan antara kita, itu harus dijaga... peliharalah tingkah lakumu di mana mana sahaja. Walaupun aku aku tidak mampu untuk terus menerus memimpin dirimu seandainya kau tersilap langkah. Tapi dengarlah Hawa, aku mahu kau sedar! Sedar yang dirimu bisa terhumban di persada kehancuran sekiranya kau masih mengamalkan cara hidup dan pergaulan yang bebas kala ini... Kaum ku Adam tidak mahu membiarkan dunia ini dimamah laknat Tuhan lantaran dosa yang kita titipkan... 

Untukmu saudaraku...


p/s: "wanita hiasan dunia,seindah wanita adalah wanita solehah"

Monday, December 6, 2010

: kesalah fahaman :

tok tok .. 
assalamualaikum !! :D ..

haaaaa ... aku da start da nak membebel neh ... hahaha .. 
bese lahh ... da mmg aku suka mmbebel kan... huhu..
haaaa ... aku nak tye korg neh ? korg perasan kan .. pic kat atas tuh ? haaaa ... tkkn tk perasan kot ... pnye besar gedabak pic profile tuh tkkn tk nmpak .. mslh tuh beb !...haaa... jejaka yg brgmbar di sebelah aku tuh kalau korg nak tau .. tuh lahh pic adek laki aku .. dia sorg je lahh adek laki yg aku ada.. sbb mmg dia ank laki sorg dlm sibling aku .. haha ... merujuk pd tajok "kesalah fahaman" kat atas tuh ... kalau korg nak tau .. 
tiap kali aku kuar ngn adek aku tuh mesti org igt ktorg neh couple .. nak marah dorg tk bole gk kan.. ye lahh sbb dorg tak tau yg ktorg neh adek beradek .. lg tak best kalau aku kuar ngn dia nek 1 moto .. abeh lahh ... sepanjang jalan lahh org dok menghon .. *kira cm batak ngn hon lahh * HAHA ... pdn muka ! dpt korg pngkat BATAK dari aku ... bkn sng nk dpt pngkat tuh bhaiii ...;D 
lepas tuh kalau aku letak pic profile kt fb .. sebok dok tye sape tuh kt pic tuh ? pakwe ke ? adoyaiii ... basi punya prtanyaan lahh wehh ... bosan betol aku dgr ..  kang aku ckp yg dlm pic tuh pic moyang aku kang .. da sah2 n ketara lahh kan yg aku gebang korg ... huhu ... pas tuh kesian lahh pulak kat adek aku tuh haa .. tk pasal2 dpt pngkat moyang .. huhu ..* ming ! sory weh .. aku bkn sengaje .. huhu .. kau kne fhm aku kn kakak mithali kau..ngeh3 ;)* 
drpd aku letak pic aku ngn pkwe ke ap ke .. bek aku ltak pic yamapi@akira !! haaaa... baru best ... akira shock !! mmg cute lahh ;) 

       nk tgok tak pic akira comel comel tuh? ;) 

n ini lahh kim bum sy ! haha ;D .. manis kan kan ?? 







senyuman dia sgt cute lahh .. suka lesung pipit dia .. 
haha * buat2 gatal... jujur jujur .. HAHA !!*




hah!! inilah pic beliau ! ;D macho,tampan dan bergaya kan kan ?? 
ngeee ;) ... neh sy punya ya ;P ..haha
*saje je nak promote beliau .. ngeh3 ;)*

so, lpas neh korg jgn nak slh fhm n byk tye lg erk pic sape kt pic profile aku .. malas aku nak jwb lg... okeh ! ;) good ! 


p/s : weh ! madie ! kau dok mmbloging .. ass kau pe kes ? cpt weh .. siapkan !! 

daaaaa ... nnti aku pot pet pot pet lagi erk .... :D 

Sunday, December 5, 2010

:: gila lahh ! betol betol aku merentas desa 2 hari berturut turut ... HAHAHA ::

merentas desa ?? haha..tkde lahh merentas desa sgt pon..jz merentas bukit2 cm tuh lahh lbh kurg...haaaa..... tkde r... aku smlm 4.12.2010 .. bersamaan hr sbtu.. aku pameran MAHA INTERNATIONAL kat serdang tuh.. ngn kakak bilik aku ... n sorg lagi mmber aku .. 
asl nye hr jumaat ptg tuh aku da g da tp tk puas n tk smpat nak pusing sume tempat... mane tk nye.. 1 tmpat da luas gedabak !  rupe nye ad lg 2 3 tmpat yg ktorg tk travel lg... haaaa... sbb tuh lahh hr sbtu tuh g lg.. nk pusing sume tmpat.. abehkan sume tmpat.. bru puas... wah wah... pagi sbtu tuh... ieh3... smpai2 je... jln da jam sepanjang panjang nyer.... adeii... kalau nak tggu dlm kete time jam2 neh...mau smpai abeh pameran kot bru dpt parking... so... ap lg.. ktorg crik lahh alternative len....haaaa... ktorg p parking kete kt area2 kolej kt upm tuh.. n jln lahhh nak masok dl tuh... wlaupon jln kaki...kitorg da potong byk kete da... ktorg gk yg masok cpt dlm tuh...HAHAHA...pdn mke dorg lmbt masok... yg ktorg plak...pdn muka sbb kne jalan kaki!   hahaha... tp pape pon mmg best... jalan jalan... mcm2 lahh ad kat sane.. nak beli pokok ? ikan ? kucing? hmster ? arnab? hah ! mmg murah lahh kat sane... best2 paling aku suka..aku dpt pgang usap2 bulu kambing ala2 shaun the sheep !! haha... comel lahhh !! ... bile lalu kat area2 kambing tuh .. pehh !!! mengancam lahhh bau2 depa tuh !...hahaha.... HARUM beb !... *padahal setengah nak muntah aku menahannya.. uwekkk ...*.. kat sane mmg byk jln kaki je lahhh ... mane tk nye kne jln kaki.. bile nek trem jer yg sdiakn kat sane tuh... pehh !! da rupe cm sardin cap bas ! nk tknak jln kaki je lahh ... ramai betol2 ramai lahhh kat sane ... yelahh.. hr mggu kan... fmly2 mmg byk r kan... yg bdk2..warga emas.. couple2 tuh ... hhaaaa... mmg tk trkire lahhh...... maklom lahh... pameran neh bpe taon skali je kan wt nye.. huhu... lpas neh nk tggu bpe taon lg nth bru ad... aku nak cite kat sini pon byk sgt weh.... betol byk peristiwa kat sane... haha.. cannot go lahh !...:D .. pape hal pon mmg best ! sgt2 puas hati ... n thnxz a lotz lahh erk kat sedare BUAYE TUA yg sudi2 mnjadik pmndu plancong kami... haha... lpas neh kau jgn serik lagi lahh erk ajak kitorg kuar...:D



 
p/s : lepas neh kalau aku nak travel pakai kapal terbang lahh pulak... huhu ... :D

Monday, November 29, 2010

:: " kawan makan kawan " ::

salam .. 

Dgr je ayat "kawan makan kawan" neh mybe ad segelintir yg pnh rase kn .. bila diri sndri da di tikan dr blkg ngn mmbr sndri .. tp bkn tikam yg p ambek pisau cucuk kat blkg kita...not ! .. tikam belakang neh bermaksud .. asalnye kite ngn dier elok2 je member2 cm tuh kan..last2 dia wat something yg bole meninggalkan kesan yg mndalam lahh kat hati kita neh ... lbh kurg cm pepatah neh ha... gunting dalam lipatan ? musuh dlm selimut ? hahaa.... kot lahhh ..

nak tau sebab apa aku wt entry neh ... sebab nye .. aku sndri pnh mngalaminya lahhh ... tak tau mcm mane nak citer lahh kan perasaan sndri bila da mmber sndri buat mcm tuh ... sangat sangat sakit lahh hati kan... tapi ntah lahhh ... aku tak bole jgk nak buat apa2 sbb aku cuma manusia biase.. ermmm ... :( sedih mmg lahh sedih tp sabar je lahhh yg aku bole buat..

so! sekarang neh aku lebih berhati2 kalau nk pilih mmber .. n tk semudah tuh utk jd mmbr "BAEK" aku ... ooo ..tidak tidak... yg hnye bole jd shbt baek aku forever hnye sorg .. n dia lahh yg mmber yg terbaek bg aku .. smpai bila bila lahhh ... susah sng suka duka kita msh sama sama.. kan kawan kan ?? :) 





nor nira adira .. kau mmg bestfrenz aku yg terbaek lahhh  !! .. aku syg kau nira ! ;) bila aku susah kau tolong aku .. sume rhsia kite share same2 .. smpaikan kita same2 anti ngn "MEMBER MAKAN MEMBER" neh kan ? ... huuu .. sbb kau tau aku pnh rase cm tuh... 

kadang2 terfikir gk aku .. time2 termenung tuh .. teringat balik .. apsl haaa mmbr aku sggop tikam mmbr sndri ... huhu ... n .. apsl ha? ad pepatah or ayat "MEMBER MAKAN MEMBER" neh ... aiiii ...ntah lahhhh ..... nak citer lebih lebih ... makin sakit je rase nyer kan hati neh ... 

ermmm ... neh aku citer pnglmn aku sndri kan..so,kalau korg2 ad pnh mngalami rase or situasi cm tuh .. kita share same2 lahh ..mane tau ..korg dpt lepaskan rase sakit hati tuh ngn lebih selesa sikit... citer pnglaman korg .. kan.... 


p/s : pape hal pon aku pnye prinsip !  sekali orang JAHAT ngn aku..aku akan LEBIH JAHAT ngn die..sekali orang BAEK ngn aku..aku akan LEBIH BAEK ngn die.. yes ! my prinsip 
:sekali berkawan biar selamanya berkawan..kekal sampai bila-bila..bukan khianati kawan: 

Sunday, November 28, 2010

:: Lagu Teman (Lion Story feat Zahidah) ::

Pertama Kali Kita Berjumpa
Tidak Kepastiannya Ternyata
Diriku Dipenuhi Soalan
Ku Tiada Teman

Aku Terlihat Insan Yang Keliru
Air Yang Deras Mencermin Wajahku
Engkau Menjelma Memberi Harapan
Menghulur Tangan

Sempena Hari Mulia Ini
Aku Tersenyum Lalu Mengimbasi Kembali
Semua Yang Kerap Kita Mengadukan
Kini Jadi Bahan Rindu Yang Ku Simpan

Detik Masa Kini Kedengaran
Aku Mengucap Selamat Jalan
Kepada Teman Yang Sering Menghibur Dengan Gurauan
 
Bagaikan Anak Yang Baru Dilahir
Titisan Mata Pun Mula Mengalir
Di Simpang Jalan Kita Menyebut Kata Terakhir
Whoaaa.....Hoaaaa...

Sempena Hari Mulia Ini
Aku Tersenyum Lalu Mengimbasi Kembali
Semua Yang Kerap Kita Mengadukan
Kini Jadi Bahan Rindu Yang Ku Simpan

Ku Hargai Semua Yang Terjadi
Memang Nyata Dirimu Takkan Ada Pengganti
Semoga Kita Dapat  Bertemu Semula
Kerana Aku Yakin Engkau Akan Sentiasa
Di Hatikuuuu

(Music Bridge)

Sempena Hari Mulia Ini
Aku Tersenyum Lalu Mengimbasi Kembali
Semua Yang Kerap Kita Mengadukan
Kini Jadi Bahan Rindu Yang Ku Simpan

Ku Hargai Semua Yang Terjadi
Memang Nyata Dirimu Takkan Ada Pengganti
Semoga Kita Dapat  Bertemu Semula
Kerana Aku Yakin Engkau Akan Sentiasa
Di Hatikuuuu

Thursday, November 25, 2010

:: kursus kawen lahhh pulak .... hadoiiii ::

assalamualaikum .. citer pasal kursus pembangunan keluarga neh .. atau sng cter kursus kawen lahh kan .. haaa.. msti org igt da nak kawen kn .... kn kn ... tp dlm kes aku neh ... aku blom mase nye nk kawen lg pon skrg neh ha.... n tk trfikir nk kawen pon... ooo .. blaja tak abeh lg da nk kawen... hah !.. tk bole tk bole.. bg ak blom mase nye lg... oke ! .. yg mmbuatkan aku asyk trfkir je brpuluh puluh kali psl bnde neh ... haaaa... cbe bygkn sem4 da kena ambek kursus kawen... WAJIB plk tuh ... adoiiii ... heee... kte sem 5... time bz2 cm nh lahh nk kne dtg kursus tuh lahh kursus neh lahh ... huhu... tp tu lahh...kalau aku ambek awl pon nnti sng gk... *eh! bkn mksd da gatal nak kawen erk * tak tak ... haaaa... nnti tkde lahh leceh kan... punca nye aku tau yg sem kitorg kne ambek kursus neh... time lpas kluar dr toilet tghri td lahh ngn mmbr aku ... adah name mnje nye... haha ;D sbb org nye mmg cute pon ... hehe ... eh ... lari tjok plk ... oke2 sambong2... hah..bile da kuar dr toilet tuh.. bese lahh pntang skit kitorg neh..mate msti melilau nk tgok memo lahh ap lahh..kot2 ad bnde pntg ke bru tmpal kan ... da kt tpi tuh mmg ad papan knyataan ... tgok pnye tgok..asl nyer tgok2 gitu je.. skali nyer.. tup ! terpandang plk lahh "KURSUS PEMBANGUNAN KELUARGA 2010/2011... hah! jdual nye tuh !..siap tulis fkulti mne n sem bpe yg kne ambek...adoiii.... tuh lahh... mte neh gatal sgt nk nengok dpt lahh kau tgok itu jdual kursus kawen... fuhh ...
so, bila fkir2 balik kne lahh ambek.. sbb kitorg pas tgok jdual tuh tros tye ustaz yg berkaitan *maaf..name tkleh disebut disini .. haha :D * hah... ustaz tuh kate wajib..mmg kne g.. cz tuh adlah syarat graduasi nnti... pulak daaa...kne lahh wajib g ... ermm... so , bncg dgn mmbr ktorg nk g siri 2 pnya... ermm ... terpaksa lahh g... adoii..umo 19 taon da kne g kursus kawen... wow !...*dlm hati taknak taknak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* :P

Saturday, November 20, 2010

:: atok ::

pg td p balik kampung .. nk tgok atok cmner ..terok sgt ke jtoh moto tuh ... bila tengok ermm ... kesian lahh..atok tak leh jalan .. kne pimpin or pkai tongkat bru leh grak .. tapi nsib baek lahh tk terok smpai kena tggal kt hosptl .. yg aku heran tuh .. agk biadap lahh kn pngurusan kt hodptl gov yg rwat atok aku tuh ... huh !...rwat ap kbnde nye .. bole org tue jtoh mcm tuh tk drwat betol2 .. teros bg balik .. yg sakit tuh haaa.. rase nye Allah je lahh yg tau .. pg td mkck ak bwk atok ak p klinik swasta .. soh cek balik mane2 bhgn yg terok ke tak terok .. hah.. bru lahh betol .. dktr klnk swsta lg bagos dr gov.. biarlah byr mhal asalkan prkhidmtan dorg bagus.. hrp gov ? hmmm ... jgn harap lahh .. nk dpt prkhidmatan yg TERBAEK pnye ... takde takde .. 
sgt2 discontent lahh .. mudah2an lahh atok cpt sehat .. aminnn ... 

Thursday, October 7, 2010

:: jangan banyak bunyi lahh kaw budak .. ::

tak abeh2 nak memekak .. hesy ! bingit lahh telinga aku weh .. heee .. tak senang betol aku nak tido .. nak memekak sane ! p sane kat hutan sane .. kat sane ada ramai geng2 kaw yg nak joint memekak ngn kaw .. haiyooo ... 


diam lahhhhh !!!!!!!!!!!!!! 

bising - bising ...

Saturday, September 18, 2010

:: citer - citer raye :DD ::

citer raye kali neh pasal baraan sekolah ak plak...ngn dak2 SPM batch '08' .. XD hehe...macam2 fe'el betol lahh...ada yg cm neh ... ad yg cm tuh lahhh... ok...umah 1st umah aku lahhh...start kol 8stgh kate nyer...tp last2 kol 9 bru lah dorg dtg....mcm mne pon... seronok lah dpt kumpul ramai2...yg da lme xjmpe jd jmpe...rndoo betol kt dorg2...:)) ... 
neh ak selit kan lah bbrape pic time baraan rituh kat cneh erk ... 























ngeh3....neh jer lahh pic2 yg da d'upload kt cneh... ad byk lg tp takpe lah...crik mne yg ok jer lahh...:DD hope len kli len taon dpt brkumpul cm neh lg.... kte leh r ngeng2 lg g baraan umah korg2...HAHA ... 

selamat hari raye maaf zahir dan batin lahh erk tok korg2...
XDD

Monday, September 13, 2010

:: ke - RAYA - an !!! yeay !! ::



1st raye ... :) siap2 nak balik umah nenek ... ktorg bertolak balik kg pas salam2 mntx maaf sume kt umah embah...mtx maaf ngn embah ngn sdare2 skali.... pas tuh chow r balik kg...yeay !! jalan ker arah teluk intan mmg jam ... ktorg lalu ke arah kuale slngor... so, takde lah jam sgt ... smpai umh nenek cm bese jmpe sdre2 atok nenek ... n ptg tuh ktorg wt baraan ke umah atok2 sdre...




2nd raye.... :) balik umah...sblom tuh sggah braye dlu...umh sdre...then ptg tuh , adek ngn ayah smbong p baraan kg tp tok laki pnye r...



3rd rye .... :)smbongan baraan laki...umah ak dorg masok time pgi...pergghhh...bsing betol...dtg2 jerk da bsing...ngn hon2 nyer lahhh...mercun nyer lahhh...hesy !! ak kt dpor ap lg ... ngadap singki ngn paip air jer lahh...basoh pnggn2 cwan2... pagi tuh bngon tros tolong mak masak...goreng mngoreng sampai tgn ak trkena mnyak pnas...tp takpe lah.... puas hati sbb abeh jgk mknn nyer... XD ...then tghri tuh plk... makcik2 ak dtg ... perggghhh...ap lg...tonggang langgang r ak ngn mak ak kt dpor...masak...susun pnggn lahh...cwan lahh...mcm2 lg lahhh...penat tuh xyah ckp r...fuhhh !! mmg letih beb....tp bkn selalu kan...time rye...bese lahh...penat2...bz2 cm neyh... :DD
hah !! ak selitkan lah cket pic2 makcik pakcik ak yg dtg rye neyh ... ;))

 







 neyh antara pic2 nyer ... ad lg...tp ak ltak cket lahh erk... ;)


4th rye .... :) baraan pmpuan plak...ujan2 pon ak ngn mak ak adek kmbar ak redah gk p braan...klau x gie...nnti org kg kte xcmpor ngn org...ssah jgk...dok kg neyh kne cmpor cket ngn org kg...almklmlah kan...org2 kg neyh...kne fhm2 lahhh... ;)...baraan pmpuan wt shari jerk cz xbyk umah dimasokkn... ak joint pg jerk...ptg x gie...ptg ak kmas2 lahh sume2 pas baraan pmpuan msok...abeh sume tuh...siap sume tuh...mmg ak trlelap tros lahh...letih ..ngeee XD


5th rye ... :) ak dok umah jerk....tlg mak ak masak tok baraan adek ak plak...sok bru lah turn ak jalan2 raye...huhu... n umah ak sok yang 1st... mmg best lahh...kne bngon awl siap awl...sume yg awl2 lah...ngeee XD 


k nnti ak smbong lg bebel erk.... :D 


adek sepupu ku yang hensem - hensem :DD

Thursday, September 9, 2010



wahh !! sok da raye ... huhu ... sok jugak lah bru ktorg skluarga brtolak balik umh nenek.. hr neyh ktorg masak2...bese lah masak ktupat , rendang , kuah kacang ,kuah lodeh ... :) ..huhu ...pas tuh mule lah ktorg packing2 nx hantar kt jiran2 sblh umh... hr neyh jgk lah sdare2 ak balik umh embah ak yg kt sblh umh neyh... 
huhu...tadi dok nyiapkan pasang langsir kat tgkap ... sape lg yg psang...ak lahh....da mmg tugas ak tiap kli nx rye memang aku yang kne psang kain langsir... bsing umah tuh da smstinyer lah... adek kmbar ak mnjdik mangsa aku...haha...mntk tlg ambek kn tuh lah...ambek neyh lah...ngeh3...kakak yg "baek" kan ... XD 
raye oo nak raye ... yg best nyer ktorg kalau raye..adat fmly ktorg msti buat baraan raye ke umah2...bese lah tuh...cm fmily ktorg .. kitorg pas sampai umh nenek ktorg semestinyer lah disuroh makan dlu ..pas tuh makan2 ... then ptg plak baru lah ktorg start buat baraan kt umah atok sedare...fuh ! adat lah gk ktorg pnye fmly neyh sape2 yg xkeje lg dpt duet rye...haha...dan tak ktinggalan aku lah orang tuh...yeay !! dpt duet raye ... ;)) ..
fuh ! ad bnyk lg sbnr nyer nx cter neyh ...tak pe lah smbong sok lah ... kalau sempat lah yer ... ngeh3...smstinyer sok slalu nyer bz ... XD ... k...daaaaaaa 

Wednesday, September 8, 2010

:: AKU ::


aku melangkah memijak ke bumi yang nyata...
namun kepala hanya entah ke mana...
tertanya-tanya apa ... kenapa ... dan bagaimana...
silapnya manusia yang hidup didunia...
terkurung aku pada kalimah yang keliru...
senda tawa guraunya sudah ku tak percaya...
namun hatiku masih ragu tertanya-tanya...
apa ini entah nyata kebenarannya...
maafkan aku...
kerna diam membisu...
dan sengaja buat-buat tak tahu menahu...
biarkan aku...
tenang dari mendengar...
madah pujangga merungkupi di tepi jalanan...
dunia bukan milikku...
namun aku lah aku...
tak teruja pada paksi logika...
siang malam berputar...
minda semakin sedar...
kebenarannya berbeda-beda...
renung kalimah Esa...
itulah jawabannya...
biar bebaskan aku...
renung kalimah Esa...
itulah jawabannya...
satukanlah kiblat manusia...

Tuesday, September 7, 2010

ke-KETUPAT-an


















:) seronok....har neyh ak ngn adek aku da siap anyam 1 periok ktupat... 1st time ak wat memang blur2 r...agk susah nx igt step2 nx anyam ketupat neyh... tp bler cbe..cbe n cbe... baru lah aku bole buat sndri...puas hati betol lahh dpt anyam ktupat...huhu...
ngn gadoh nyer lagi ngn adek laki aku..heh ! macam2 betol...tp pape pon mmg best ad pngalaman anyam ktupat sndri.. XD ..

next bebel : pasal sok nak masak2 tok raye...insyaAllah...:)

tut tup da nak raye da.. :)



wahh...kejap betol da nak raye...lagi 2 hari jerk...kejap sgt pose neyh rase nyer.. rindu nanti bulan pose...raye ?? memang best ! tp tu lahh..best2 gak ..tp berpada2 lah dalam nak mnyambut nyer tuh erk .. taon neyh ktorg tada pasang2 pelita .. so..pasang lampu kt umah je lahh... ngee... :) ermm... tugas ktorg..ak selalu d bagi keje pasang langsir ... so..mencrik lahh ak kosi..al maklum lah...den neyh rendah smstinyer lah xsmpai kan.. huhu...sambil2 pasang langsir tuh...ak p kire bape ekor cicak yg ad di sebalik tingkap tuh ... HAHA...kalau ak dapat tgkap tuh memang ak p sumbat dlm plastik pas tuh aku ikat then campak dalam parit biar r biawak makan sane..bagi menyemak n mmburukkan pmndangan kt umah ak jerk cicak2 neyh..bukan nyer apa..kalau dier dok dlm umh ak tak mninggalkan "HARTA" dorang tak kesah lag lah kan..neyh tak..p buang mrate2..da lah colour itam putih .. huh !! sggoh mnjengkelkan hati ak.. n yg pling pnting mak ak pnye hati lah...mmg mak aku yg slalu kt umah kn..kmas2 sume...hesy !! cicak ! kaw mmg mnggeramkan...
eyh! tadi cter psl da nak raye .. tber2 trubah cter pasal cicak plak...huhu...pape je lahh.. ok lah... nnti ak nak cter psl ap erk ?? ntah lahh.. tggu je lahh nnti ... XD da da ...