tan tin tan tin

tan tin tan tin
Setiap Cerita ..Setiap Coretan .. Setiap Idea .. Setiap Luahan .. Setiap Lontaran .. Setiap Ilmu .. Setiap Maklumat .. Kita Berkongsi Bersama Di Sini :D

Friday, December 30, 2011

:: Sangat Comel ! :P ::

Assalamualaikum .. 

hey hey ! selamat petang korang ! ..
okeh ! 1st2 aku ngaku aku da lame tk update blog ..
diatas sebab tertentu dan dlm proses menyiapkan projek akhir ..
tak berkesempatan utk update entry baru lagi ..
da lama tak nyapu umah wooo ... KEHKEHKEH :D

entry petang neh.. santai santai je .. just nk tunjuk gmbr2 neh kat korg je ... sangat comel + kreatif :)

















hah ! yang neh memang comel comel comel sangat pon ! :D

sekian terima kasih :D


p/s : selamat tahun baru semua :D
semoga tahun 2012 menjadi tahun yang lebih baik buat kita 
InsyaAllah 

Monday, December 5, 2011

:: Redup Je Mata Kau Si Comel ::

Assalamualaikum ...

selamat malam semua ... err .. mungkin agak lambat kott nak update entry .. ye lahh da pukul 11 stgh baru nak update entry .. :P

* sukahatiakulahnakupdateentrypukulbapekan *

saje je .. memandangkan aku tgh bosan bosan neh kan ... 
nak citer lahh ... pasal kucing neh ..
takpe mungkin ade setengah orang yg KURANG berminat dengan kucing.. mungkin dorg TAKUT / GELI dengan kucing ke .. 
tak pelik ..

aku bukan lahh nak kate aku neh SUKA SANGAT dengan kucing .. biase je .. kat rumah aku pon takde bela kucing .. 
nak kena pelangkung dengan bapak aku .. 
* bapak aku tak suka kucing laa =_= *
yelahh .. tk kate suka sangat dengan kucing.. TAPI bila tengok muka dorang ... mane tak nye.. bila aku keluar bilik nak g toilet ... mak aihhh ! bertiga tuh dok berbaris depan pintu bilik aku nak masuk ... aku tau korang lapar ... tapi tuh lahhh aku pon makan tak cukup kat hostel neh ... 
HUHU ... berjimat2 haaa ...

serius ! muka korang sangat2 lahhh meruntun kan jiwa aku ... sedih je muka kau ... pandai betul kau buat muka simpati eh anak anak kucing sayang ;D 

takpe lahhh ... kesian punya pasal.. aku keluarkan lahhh biskut ikan aku yang neh ...


ngeee :p

bila aku keluar je bilik ... sekor drpd depa tuh teruihhh serbu masuk dalam bilik aku ... jenuh aku nak ngajak keluar haa .... 
bila aku da letak kan biskut kat satu tmpt utk dorg makan ... yg ade cume sekor je kat situ.. yg lg 2 ekor dok landing depan bilik aku ... 

KONON MOGOK lahhh tuh ... =_=

" MAAF YE ANAK ANAK SEKALIAN IBU TAKDE IKAN GORENG BETUL BETUL NAK BAGI KAT KOME .. BISKUT BENTUK IKAN JE YANG ADE :D "

aku p agkt 2 ekor tuh yg sekor dok mengelamun .. yg sekor lg dok menjilat ekor nye .. aku angkat terus letak depan makanan ... 
cehhh ! ade sekor tuhh cium2 je .. lps tuh tayang muka KEREKS 

* muka yg agak memilih jugak lahh makan tuh =_= *

 takpe... lantak lahhh aku da bagi ... 
kau nak mkn taknak mkn terpulang lahh ye ... 
yg 2 ekor lagi dengan rakus nye melantak ...

LAPAR :D faham faham 

bila da kenyang dan BISKUT TUH TAK ABEH PON ! BERSEPAH JE LEBIH ! 
sabar je lahhh aku ... -_-

depa dok bermain main sesama adik beradik tuh ... main kuis kuis lahh .. cakar cakar lahh .. aucak aucak lahhh ... da penat tiga2 ekor tuh ... dorang pon carik lahh port baik punya nak landing .. 
nak tau kat mane ?
neh aku tunjuk .. 


cantik je nak baring atas kasut mahal ! =_=
bijak bijak ... 


yang neh rendah diri sikit ... carik selipar jamban je buat alas badan :P 
HEHE

takpe lahhh suke hati lahh ye korang nak tido mana.. asalkan korang tak kacau orang eh :)


p/s : walaupun kdg2 kucing neh ade yg nakal tapi try tengok muke depa lama2 ... tengok time depa tido .. confirm rase tersentuh n kesian ... 
aku rase mcm tuh .. tak tau lahh korang kan :)

Saturday, November 26, 2011

:: Salam Awal Muharram ::

Assalamualaikum ..

selamat malam semua pembaca dan salam maal hijrah .. 
ye esok bermula lahh 1 muharaam 1433 Hijrah Masihi :)
dan pada masa yang sama kite akan melangkah ke tahun baru ..
pada masa yang sama lahh kite berusaha untuk berhijrah pada sesuatu yang baru dan azam yang baru .. semestinya azam yang lebih baik dan diberkati Allah s.w.t 
InsyaAllah ... amin :)

okeh .. tetiba rase nak share pulak kelebihan dan amalan yang disunatkan time bulan muharram neh ... :)


Antara amalan disunatkan pada bulan Muharam:

  1. Berpuasa. Maksud Hadis: Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun.Maksud Hadis: Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam, iaitu hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun.
  2. Banyakkan amal ibadat seperti solat sunat, zikir dan sebagainya.
  3. Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3X
  4. Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3X


  Empat belas perkara sunat dilakukan pada hari Asyura (10 Muharram):



p/s : InsyaAllah .. berubah untuk yang lebih baik :D

Friday, November 25, 2011

:: Kali Pertama ! :D ::

Assalamualaikum ..

petang semua ! okeh .. nak gtau tadi .. hujan memang lebat menggila ye .. jadi .. aku dok lahh melepak dengan adik aku tak lupa jugak dengan mak dan ayah aku .. ape lagi time hujan hujan tuh .. aku .. adik dan mak dok lahh bergosip kat buaian yg memang ade kat anjung luar umah aku ... citer lahh macam2.. share macam2 .. dari citer yg best sampailahh citer yg agak2 kalau ikutkan luahan perasan lahhh ... 
hmmm ... nak taknak sabar aje lahhh ... 
mmg seronok bila dapat berkumpul satu family neh ..
BAHAGIA ! XD

serius ! aku suka situasi berkumpul ramai2 neh ... 
ikutkan mmg sejak aku masuk sem baru neh .. aku kerap balik umah .. tiap2 minggu aku akan balik .. 
ramai yang tanye .. 
kenape asyik balik umah je ?

senang je jawapan aku ...

aku masih ade family n aku masih lagi ade mak dgn ayah aku ..
so.. aku berhak untuk balik umah .. 
selagi aku ade mak ayah ..
aku bertanggungjawab untuk jenguk mak ayah aku ..
dan selagi aku mampu untuk balik takde pape yg bole halang melainkan ade tugasan atau ade hal yg menyebabkan aku tk bole nak balik.. :)

fikir positif ! :D

eh ? lupa pulak ! tajuk utama untuk entry kali neh pasal .....
tuh yang kat atas tuh haaa ...
kenapa kali pertama ? 
hehe...

takde lahhh..kali pertama yang neh pasal .. 
aku telah diberi kepercayaan dan tanggungjawab untuk mengedit gambar bagi video pertunangan kakak sebelah bilik aku kat hostel kolej aku .. :)

mulanya aku agak keberatan nak ambek tapi takpelahh .. akak tuh kate tkpe lahhh try buat dulu .. lg pun die just nak buat kenangan kan time detik detik manis semasa pertunangan dorg tuhh :)

okeh .. aku pon fikir fikir balik .. then aku try lahh buat ... akak tuh da bg da gmbr2 dgn lagu yg mmg die pilih untuk video die tuh ..

InsyaAllah aku try buat yg mane aku mampu .. :)

heheh .. kalau ade rezeki lebih mane lahh tau nnti ade peluang untuk aku tambah duit poket dan pengalaman lagi ke dalam bidang neh :)

InsyaAllah .. 
semua perancangan yang kite buat Allah yang tentukan mane baik buruknye ;D


p/s : kak ila ! madie da buatkan ape yg akak suruh .. nnti akak try lahh tengok eh ? kalau tak okeh akak gtau je ... madie bole betulkan or buat lain yg lebih okeh .. :) 



Monday, November 21, 2011

:: Ikan Ooo Ikan Kenapa Engkau Comel ! :) ::

Assalamualaikum...

selamat pagi semua ! da sarap ? okeh aku sambil sambil update entry baru neh .. sambil tuh lahh aku dok nguyah biskut ikan haaa :P 
BISKUT IKAN ? tau kan korang ? penah jumpe ? penah makan ? alaaaa.... kat TESCO ade jual yg kat tmpt biskut2 kire timbang tuh ... :P hehe

citer pasal biskut ikan neh ... aku neh tgh bosan2 kat dalam bilik ... budak2 bilik aku sume da g kelas.. tinggal aku je lahhh sensorang dalam bilik... nak buat ape je ? nak buat keje ... ntah .... tak rase nak buat ... so.. dgn secara tiba tiba je IDEA KARTUN aku dtg ... HAHA .. kenapa ? neh dia aku nak tunjuk kat korang ape bnde nye lahh IDEA KARTUN aku tuhhh ... :D




hah ! neh lahhh rupa biskut ikan tuh !! hehe .. tetiba nampak pulak kat mane aku beli biskut neh eh ? siap nampak expired date nye lagi tuhhh ha .. ok SENGAJA nampakkan :)



blurp blurp blurp ..... aku telah ubah suasana ikan neh mcm ikan yang berenang dlm air ... keh keh :D


ikan yang termakan umpan ... :D mane ntah orang yg mancing nye ... * aku tak reti lukis gmbar orang -_-" *



ikan biskut masak sweet sour ! 
* kononnye :P *



ikan biskut santapan si comel ! 
* maaf ! aku tak reti lukis gambor miow ! -_-" *


ikan biskut goreng ! 
" ok ! ikan nye goreng kat luar kuali .. HEHE ... da name kartun :P "


disebalik tabir !
* guna kertas yang sama aje .. JIMAT ! :P *



surat cinta aku kepada encik biskut ikan ;D <3
* tebiat ! *



dan last sekali ! sarapan aku pagi neh ! :P
* biskut ikan + oligo panas *
try lahhh ! sodappp ! :D



sekian persembahan daripada aku :)

p/s: lps neh aku nak carik biskut bentuk kapal terbang lahhh ... lagi comel ! :P ehehehe 

Wednesday, November 16, 2011

:: Pemerhatian Hidup ::

Assalamualaikum ... 

Setiap kehidupan itu mempunyai corak hidup masing .. hitam putih sesebuah kehidupan dapat dicoretkan sendiri oleh kita .. cuma kena pandai pilih dan contengkan ia dalam kehidupan seharian kita .. baik buruk kita .. suka duka kita .. kegembiraan dan kesedihan kita .. semua nya sudah menjadi sebati .. 

semuanya berpunca dari sendiri .. 
kita yang dapat mencorakkan secantik cantiknya .. 

aku tengok .. sekarang neh .. da macam macam benda jadi lebih pada keburukan ... MENAKUTKAN ! .. 

TERFIKIR .. kenapa mesti jadi ? 
hmmm ... banyak jawapan .. kemungkinan dan pandangan kalau nak jawab pasal neh .. 

segala - galanya kita yang menentukan kita yang tahu kita fikir mana baik buruknya .. 

itulahh yang dinamakan 
KEHIDUPAN .. 

segala yang baik datangnya daripa ALLAH S.W.T .. dan yang buruk semestinya daripada diri kita sendiri .. 

Belajar mencari KEHIDUPAN YANG SEBENAR .. 


Monday, November 14, 2011

:: Disebalik Maksud " HAHAHA " ::

Assalamualaikum .. 

selamat pagi semua ! okeh tetiba aku rase minggu neh aku asyik terbangun awal pagi je ... ade je bnde yg mengganggu .. kalau tk lampu .. bunyi fon lahhh ... ape ape lahh .. STRESS ! 

tkpe lahh mungkin environment da bertukar dgn tmpt baru .. roomate baru .. sume keadaan baru tuh yg mcm agak tak selesa sikit kann ... :) insyaAllah lame2 okeh kot ..

entry kali neh aku nak cerita sikit lahh isu pasal penggunaan 
" HAHAHA " ..

ikut aku punye pandangan lahh kan ... aku dapat tafsirkan mcm2 maksud disebalik penggunaan " HAHAHA " 


ANTARANYA :

HAHAHA pertama :
 mungkin lahhh .. cerita atau sesuatu topik tuh agak KELAKAR ke kann :)

HAHAHA kedua :
 mungkin jugak .. cerita atau sesuatu topik tuh agak MEMBOSANKAN TAPI KITA NAK JAGA HATI DAN PERASAAN DIA punya pasal .. yelahh .. kawan baik lahhh katenye kann :P

HAHAHA ketiga :
 mungkin jugak .. cerita atau sesuatu topik tuh agak NTAH PAPE .. so .. kite layan kan je lahhh .. -_-

HAHAHA keempat :
 kadang kadang .. nak menunjukkan yg cerita atau sesuatu topik tuh sangat sangat MELUAT =_="

HAHAHA kelima :
 bole jugak ditafsirkan sebagai GELAK PERLI / SINDIR :P 
* aku lerr tuh selalu buat .. HAHAHAHHAHA *





kadang kadang aku pelik .. kenapa aku nak buat gelak HAHAHAHA tuh kat komen2 ke msj ke eh ? :P

* ahaaa .. aku je yg tau :D *


p/s : sesape yg agak2 terasa dgn gelak besar aku tuh .. agak2 korang aku mksd kn citer korang tuh mcm mane ? cek lerr kat atas eh ciri ciri nye :D 




Friday, November 4, 2011

:: Macam - macam Perangai ::

Assalamualaikum .. 

Selamat Pagi semua pembaca :) berupdate kembali pada jam 7.05 minit pagi .. sesudah subuh terus bukak lappy untuk mengupdate entry .. yelahh ! semalam aku tak sempat nak update .. terlampau letih =_=

berbalik pada tajuk entry .. ye ! macam macam ragam ! kenapa ? 
aku semalam pegi balik bangi sekejap gara gara nak uruskan reg sem tak beboleh .. nak kate aku berhutang aku da banki in siap siap da duit untuk bayar yuran tuh .. tapi MENGADA ! tak nak bagi aku reg pulak .. nak jugak aku jauh2 pegi berurusan ke bendahari kolej pulak .. 
pepagi lagi aku bangun da siap sume ayah aku hantar aku kat bas stand kuala selangor .. da naik bas .. nk ke ktm tuh bkn terus sampai .. lame ! =_= .. 

mane tak nye da sampai area sg buloh bole pulak jalan JAM ! .. da terkedek kedek lerr bas tuh ... sampai je ktm cepat cepat aku turun bas terus p beli tiket .. dpt tren pulak tak dpt tmpt duduk .. lagi lahh sadis ! .. sabar je lahh .. tak lame lepas tuh ade lahh rezeki dapat duduk .. Alhamdulillah :) GEMBIRA !

sampai bangi aku terus ambek prebet ke kolej .. sampai kolej .. aku laju je jalan menonong ke OSC stand for One Stop Centre then aku terus tekan punat no giliran bahagian bursary .. 
tengok tengok dapat no BERTUAH ! 1084 ! 
aku org last bole berurusan sebelum pukul 12 .. memang lame !
kesian dorg yg nak settlekan kes bayar yuran neh. .. kena tggu lepas org abeh solat jumaat .. kesian lahh yg jejauh dtg tuh ... 
tapi aku bersyukur walaupon aku orang last .. aku dapat gk berurusan .. bkn mslh susah mane pon .. aku tnjukkn slip bill payment yg aku da bank in kat org bendahari tuh .. sng2 je dorg uruskan .. kejap je pon .. terus bole reg .. tak macam hape aku tunggu ! =_=

settle je sume ! aku terus gerak balik .. 
kriuk kriak ! erk ? perut aku da berdondang sayang -_-"
baru aku igt pagi tuh aku tak sempat sarapan sebab nak kejar masa ... huhu T_T

time tggu kat ktm .. aku terperasan lahh sorg laki neh dukung baby neh ... bila die lalu depan aku ... Ya Allah ! comel nye ! baby tuh ! ... aku tgok ayah nye nmpk mude gile .. umur dlm 20an .. emak budak tuh tkde plk ... die ngn ayhnye je .. 
sejuk je aku tengok muka budak kecik tuh .. rase nk dukung2 je ! ...
ayah die lagi .. cool je dgn berspek mata besar .. tak malu pon bawak anaknye kehulu kehilir .. HEHE .. siap main2 lagi dgn bby girl die tuh ... ;D

ok ! KTM da sampai .. naik je tren kena berdiri lagi ... =_=" bile stop kat every station sume nye da berkerumun .. sume nak cepat ! .. tapi nak cepat pon cuba mulut tuh jangan memekak ! 
nak naik tren naik je lahhh .. 

kalau da sesak + sempit + serabut + panas + bising jawapannya memang nak kena MARAH lahhh tak reti reti nak bagi laluan untuk orang keluar dulu ke da lahh memekak main serbu masuk da macam kambing kambing tau tak ... belajar lahh jadi warga Malaysia yang berdisiplin sikit .. TAK MALU ke foreigner tengok gaya korang =_=

* aku pon nak cepat tapi cuba lahh berADAB sikit .. *

( situasi di KTM dari bangi nak ke sungai buloh )

hah ! itulahh .. kau tuh perempuan tapi tak senonoh .. ape wehh .. malu lahhh 

setelah melalui macam macam ragam keaadaan sume .. akhirnye .. sampai jugak destinasi aku ..

SUNGAI BULOH !
teruihh dapat bas .. naik tggu dan tggu .. sampai lerr jugak kuala selangor .. dengan pening nye tak makan punya pasal .. sampai bas stand kuala terus aku serbu kete bapak aku ! CERIA je muka aku time tuh.. HEHE ...

ayah ! g TESCO jom ! .. hehe .. misi aku ! nak carik makanan lahhh !

LAPAR ! ..

sebelum pegi tadi takde nye terasa lapar .. da balik mmg lapar prot prot ah ! ..
da settle beli barang ! beras 3 kampit ! ayam 3 ekor ! fuiyyoo !! da macam nak buat kenduri aje ... balik umah lahh .. sampai2 umah .. solat .. settlekan dokumen yg aku nak g print ..aku terus ambek kunci moto ..


vroommmm !

ke cc .. nak print ..nak pulak time bwk moto crame kaki aku ... da bwk rupe mcm hape .. kaki kiri terpaksa aku agkt sandarkan kat raga moto sbb aku nk urut2 bagi okeh sikit .. tak okeh gak .. sampai lahh aku balik umah .. urut dgn myk angin .. okeh pon time aku da tido .. " tido awal malam tadi :P " 



p/s : kadang kadang manusia lupa dan tak perasan dengan ape tindakan yg dorg buat :)
esok raye !!!! :D 

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA !

Thursday, November 3, 2011

:: Alhamdulillah .. Terima Kasih Semua ::

Assalamualaikum ..


kenapa aku tulis pasal neh ? ntah lahhh .. aku pon tak tau .. aku tulis pasal neh sebab aku rase aku patut tulis .. 
tadi aku betul betul terasa stress sangat sampai aku tak tau nak luah macam mane .. 

bile aku post kan kat wall luahan aku .. mmg nampak sgt aku betol2 tertekan .. kalau aku tak kawal diri neh mau aku betul betul kuar maki hamun carut mencarut sume tuhhh ... masyaAllah T_T

terima kasih kawan kawan yg sudi tenangkan aku tadi .. 
aku rase cukup tenang bila lepas solat tadi .. dan aku cuba nak lupakan mslh aku .. aku pegi berbasikal dgn adik aku .. pusing satu kampung .. lantak lahh orang nak cakap ape .. aku naik beskal aku sendiri :) 
sekurang kurangnye selain aku dpt relex aku dapat gak kuarkan peluh .. Alhamdulillah .. 

Sesungguhnya Allah sentiasa ada disamping kita :D
Belajar luahkan masalah dgn kawan kawan yang boleh kite percayai .. InsyaAllah .. mungkin dorang bole tlg plg kurang kembalikan mood kite balik .. 



p/s: aku nangis tadi sebab terlampau tak tahan nak tanggung beban ..
aku nampak mcm chill tapi aku tak SETABAH mana :)
Aku respect dengan cara ayah aku :) 
Sentiasa bersikap tenang :)

Wednesday, November 2, 2011

:: PELIK MEMANG PELIK TAPI TAK PAYAH PELIK SANGAT LAH ::

Assalamualaikum ..

mendung mendung macam neh memang sedap kalau dapat tidur .. tapi aku tak bole nak tidur .. =_="

bosan bosan update lahh entry baru neh .. saje nak share share gambar2 yg aku baru jumpe tadi kat KAMPUNG GOOGLE ..
nak kata pelik tuh memang lahh nampak pelik TAPI tuh lahhh .. 
kejadian tuh mcm2.. sedangkan yg sempurna pon dok sebok nak dimodified lagi lahh yg semula jadi da kejadiannye mmg macam tuh .. :)

pape pon enjoy lahh eh dgn gambor gambor neh .. TAPI INGAT !
pada wanita wanita yang sedang mengandung dinasihatkan jangan tengok lahh gambar2 neh .. takut terkenan pulak kat baby dalam perut tuh .. ape pon semua tuh kuasa ditangan Allah .. kita mintak dijauhkan lahh drpd sebarang kemungkinan .. Insyaallah :)


* kesian kan ? =_=*


* neh da KES KEJAM neh ! =_=*


**MEMANG TEBIAT =_=*


* kalau ye pon NAK BUKTIKAN CINTA tuhhh jangan lahhh sampai mcm tuh sekali =_= *


* NGERI aku tengok ! kanak kanak bawah umur jangan TIRU AKSI BONGEK neh ! tq *


* MasyaAllah .. =_=" *



* TAK RELA aku nak pakai kasut rupo mcm neh T_T *


* kesian baby ney ... ZALIM nye lahh mak bapak budak neh .. ade ke buat mcm neh kat anak nye =_=" *


p/s: setiap kejadian Allah itu ada hikmahnya :D 

Monday, October 31, 2011

:: Aidiladha Kembali Lagi :D ::

Assalamualaikum .. 

hai hai hai pembaca penyinggah pelalu penjenguk blog ku sekalian :D
sebelum aku nak solat zuhur neh .. aku nak update sikit entry .. sbb da brape hari aku tak godek entry .. :P MALAS ! 

entry kali neh nak citer pasal kelebihan kelebihan berkorban daripada sunnah Rasulullah S.A.W .. :)

memandangkan kita tak lame lagi akan menyambut Hari Raya Aidiladha pada hari ahad neh bersamaan dengan 10 Zulhijjah ..jadi tergerak pulak nak share pasal kelebihan berkorban pada hari raya aidiladha neh :)

7 kelebihan membuat korban 

  • Beramal pada sebaik baik hari.. 
  • Korban dijadikan sedekah terbaik..
  • Korban dijadikan makanan anak anak yatim ..
  • Korban dijadikan makanan anak anak miskin.. 
  • Korban memerlukan keperluan umat Islam setempat..
  • Manfaat korban berterusan..
  • Membuka pintu rezeki..


Allah S.W.T.telah berfirman dalam Surah Al-Haj ayat 37 : 


Maksudnya: "Daging dan darah binatang korban atau hadiah tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yan sampai kepadaNya ialah amal yang ikhlas berdasarkan taqwa dari kamu". 


 p/s : Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha ! :D 
tengok atok bawak balik kepala lembu ! best neh ! :P)

Friday, October 28, 2011

:: Kelim Tepi Karipap Adalah Kegemaran Aku ::

Assalamualaikum ... 

Hai hai semua :D pukul 2 stgh neh aku da dok menghadap lappy utk menconteng conteng entry baru lahh .. aku nak citer pasal ape ha ?? 

hmmm ... petang petang mcm neh dpt makan karipap panas memang BEST lahhh wokkk !! :D nak nak pulak karipap tuh besor besor then baru lepas goreng panas panas lagi ... fuhhh !!:)

citer pasal karipap neh .. baru je pagi tadi aku dgn mak aku dok buat karipap utk breakfast .. style mak aku bt karipap neh suke sgt buat besor besor .. bila da makan seketol terus kenyang .. 
-_-"
haish ! aku neh suke makan karipap yg comel comel :) baru bole makan bebanyak :P ngeeee

tugas aku cume isikan inti karipap then kelimkan tepi karipap tuh :D dulu mmg aku tak reti nak kelim tapi bila da try try try sampai lahh boleh kelim sendiri .. biase lahh mase 1st2 kelim tuh bila digoreng karipap nye terbukak .. HAHAHAHAHA :D 
* sah sah kena bahan dengan mak T_T

tapi aku tak heran da .. lame lame da tak terbukak daa .. 

time inti dimasukkan kat tepung yg dilenyek tuh .. aku tak bole nak snap pic lerr pulak .. tgn da penuh minyak haaa .. nak mintak tlg adik aku .. dorg dok sebok tgok bini2 ku gengster haaa -_-
sabor je lahhh .. 

hehe .. suke tengok bile aku da berjaya kelim karipap mcm neh .. taraaaaa !



 * ngeh ngeh ngeh ! :P *

da siap kelim kelim kumpul kumpul da banyak macam neh .. teng teng !


* da macam bentuk bulan sabit pulak .. :P *

da kumpul bebanyak karipap nye .. ape lagi ! goreng lahhh ! :)


* muaHAHAHA .. kena goreng sudaa :P *


da siap goreng ape lagi .. angkat biarkan sejuk kojap .. dan akhirnye makan lahhh !! :D


* kalau berniaga neh .. mesti masyukkkkk :D * 

abeh sudaaaaa :P 


p/s : siap settlekan karipap .. joint tengok bini2 ku gengster .. mak aihhhh ...elok lahh tuh tak pepasal dapat keluarga gengster .. keturunan sume gengster2 T_T .. * aku tau aku da ketinggalan tengok citer neh .. ape aku pedulik.. lantak aku lahh .. HAHA :D *